Pentru noi toţi hrană, pentru unii afacere. Pe o piaţă invadată de produse injectate, tratate, stropite, modificate, alimentaţia sănătoasă a ajuns un joc de noroc.
Mădălina Iacob, reporter Observator: Vremurile în care ştiam ce şi de unde mâncăm s-au încheiat. Azi, rar mai ştim exact de unde vine hrana pe care o punem zilnic pe masă. Cum a fost produsă, prin câte mâini a trecut şi mai ales ce conţine. Există o singură cale de a afla: să o testăm în laborator.
Facem acest lucru de anul trecut. Am descoperit nereguli grave şi repetate, care ne pun sănătatea în pericol. Autorităţi legate la mâini şi pesticide cât cuprinde.
Aleandru Cîrîc, director ICA: Leuşteanul, cu 452 de ori depăşire. Acel produs trebuie absolut distrus.
Ca să vedem ce s-a schimbat de la primele noastre dezvăluiri, ne-am întors de unde am plecat: la cumpărături. Prima probă – verdeaţa, din nou la control.
Mădălina Iacob, reporter Observator: Mărar,…