
Mâncarea tradițională românească reușește din nou să îi impresioneze pe cetățenii din alte colțuri ale lumii. De data aceasta, un produs din pește a dus numele țării noastre peste hotare. Este vorba despre „Sardeluța marinată”, care are la bază carnea de șprot. Gustul acesteia este îmbogățit cu diferite arome și mirodenii, rezultând un preparat spectaculos.
Produs românesc, pe lista celor recunoscute de Comisia Europeană
Pe lângă alte produse tradiționale românești, „Sardeluța marinată” a intrat în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG). Comisia Europeană a aprobat înscrierea recent.

Pește. Sursa foto: Pixabay
Lista din registrul recunoscut la nivel european cuprinde 13 produse alimentare specifice din țara noastră.
Cum se prepară „Sardeluța marinată”
Carnea de șprot are un conținut bogat de acizi grași și este apreciată în multe state. „Sardeluța marinată”…