Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița a demarat o acțiune de informare pentru operatorii din sectorul alimentar care produc sau recoltează produse vegetale. Scopul acestei acțiuni este de a informa operatorii cu privire la respectarea cerințelor legislative în domeniul siguranței alimentare, contribuind astfel la protecția sănătății umane.
Materialele informative au fost distribuite către cele 89 de unități administrativ-teritoriale din județ și au fost afișate la avizierul primăriilor, pentru a fi accesibile publicului larg. Aceste materiale pot fi consultate și pe site-ul DSVSA Dâmbovița.
Recomandarea pentru operatorii din sectorul alimentar este să consulte documentul emis de Comisia Europeană privind abordarea riscurilor microbiologice prezente în fructele și legumele proaspete, aplicând normele de igienă corespunzătoare. Conform Regulamentului CE nr. 852/2004, producătorii primari sunt obligați să ia măsuri adecvate pentru a controla riscurile și să întocmească evidența măsurilor luate în acest sens.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “damboviteanul.com”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii