În prima săptămână a lunii august este organizată în fiecare an de către numeroase instituții cu rol în asigurarea sănătății, Săptămâna Mondială a Alăptării, urmărindu-se promovarea alăptării ca modalitate esențială de a investi în sănătatea mamei și copilului.
Alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalități de a menține și asigura sănătatea și supraviețuirea copiilor după naștere, laptele matern oferind toată energia și nutrienții de care copiii au nevoie în primele șase luni de viață, acoperind jumătate sau mai mult din nevoile nutriționale din primul an de viață și până la o treime din aceste nevoi nutriționale în cel de-al doilea an de viață.
Laptele matern este alimentul ideal pentru sugari, este sigur, curat și conține anticorpi care pot proteja copiii de diferite afecțiuni. În ciuda beneficiilor alăptării, în multe comunități această practică nu este sprijinită și apreciată la adevărata sa valoare. Se estimează că anual, 2,7 milioane de decese de copii sunt atribuite subnutriției, acestea reprezentând 45% dintre toate decesele copiilor în întreaga lume.
Recomandările privind alăptarea includ inițierea alăptării în decurs de o oră de la naștere, alăptarea exclusiv la sân în primele șase luni de viață ale bebelușului, hrănirea sugarilor la cerere, evitarea biberoanelor, tetinelor sau suzetelor, și introducerea alimentelor complementare sigure de la vârsta de șase luni, în timp ce se continuă alăptarea până la vârsta de doi ani sau mai mult.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “damboviteanul.com”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii