Numărul pacienţilor cu diabet a crescut cu 50% în perioada 2012-2021, până la 1,3 milioane de oameni în evidenţa medicilor. Creşterea numărului de diabetici este în strânsă corelaţie cu creşterea consumului de băuturi carbonatate dulci, anunță Ziarul Financiar.
Alimentaţia este un factor important pentru sănătate, iar produsele pe care le consumăm pot influenţa direct apariţia unor boli cronice, cum este de exemplu diabetul, cred nutriţioniştii şi medicii diabetologi. Cifrele indică în ultimii ani o creştere de 50% a numărului de persoane cu diabet într-un deceniu.
În acelaşi timp, România este o piaţă bună pentru consumul de produse de patiserie, în faţa marilor reţele de astfel de magazine fiind permanent cozi.
Şi la băuturile „cu bule“ suntem primii la consum, iar marile reţele internaţionale de fast-food care încă nu sunt prezente pe piaţa locală tatonează terenul, pe fondul…